LIVE TEXT | Război în Ucraina. Marea Britanie va furniza arme antiaeriene pentru apărarea Ucrainei, în valoare de 50 de milioane de lire sterline

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Marea Britanie va furniza arme antiaeriene pentru apărarea Ucrainei, în valoare de 50 de milioane de lire sterline

Este a 270-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Guvernul londonez a anunțat că va oferi un nou sprijin militar Ucrainei, în valoare de 50 de milioane de lire sterline.

FOTO Profimedia

UPDATE 05:40 Ucraina a anunţat că aproximativ 60 de soldaţi ruşi au fost ucişi într-un atac de artilerie

Autorităţile militare de la Kiev au anunţat sâmbătă că aproximativ 60 de soldaţi ruşi au fost ucişi într-un atac de artilerie cu rază lungă de acţiune în această săptămână, fiind a doua oară în ultimele patru zile când Ucraina susţine că a provocat pierderi majore inamicului într-un singur atac, potrivit Agerpres.

Într-o postare pe Facebook, statul major general al forţelor armate a declarat că Rusia a suferit pierderile joi, când forţele ucrainene au bombardat oraşul Mîhailkva, situat la la 40 de kilometri sud de Herson, oraş abandonat de forţele ruse la începutul acestei luni. Nu a oferit însă alte detalii.

Ministerul rus al apărării nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii, iar Reuters nu a putut verifica în mod independent informaţiile furnizate de armata ucraineană.Statele Unite au furnizat Ucrainei sisteme avansate de rachete, capabile să lovească ţinte aflate la o distanţă de până la 80 de kilometri.

UPDATE 04:00 Marea Britanie va furniza arme antiaeriene pentru apărarea Ucrainei

Premierul britanic Rishi Sunak a făcut o vizită la Kiev acolo unde a discutat cu președintele Zelenski. El a transmis că Marea Britanie va oferi un pachet de ajutor pentru apărarea ucraineană în valoare de 50 de milioane de lire sterline.

Pachetul de ajutor pentru apărare, în valoare de 50 de milioane de lire sterline, cuprinde 125 de tunuri antiaeriene şi tehnologie pentru a contracara dronele kamikaze furnizate de Iran, inclusiv zeci de radare şi capacităţi de război electronic antidronă”, precizează comunicatul de presă al guvernului londonez.

UPDATE 00:00 Ucraina începe evacuările voluntare din Herson și Mikolaev

Guvernul de la Kiev a anunțat că va plăti toate costurile pentru evacuarea voluntară a cetățenilor din regiunile Herson și Mikolaev, recent eliberate de la forțele ruse.

Este vorba despre pregătirea pentru iarnă. Temperaturile scad. Înțelegem că nu vom putea repara la timp daunele aduse infrastructurii”, a spus ministrului Reintegrării Teritoriilor Ocupate Temporar Irina Vereșciuk, potrivit Libertatea .

Zelenski afirmă că va oferi tot ce e necesar pentru protecția ucrainenilor

În timpul discursului său de sâmbătă, liderul ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina va oferi tot ce e necesar pentru protejarea țării și a cetățenilor. El a afirmat și că acum se lucrează intens pentru restabilirea alimentării cu energie electrică în anumite sectoare.

Lucrăm în toată ţara pentru a stabiliza situaţia. Cele mai multe probleme cu electricitatea sunt în oraşul Kiev şi regiunea Kiev, oraşul Odesa şi regiunea Odesa, oraşul Harkov şi regiunea Harkov. Viniţia, Ternopil, Cerasi, Cernihov şi alte regiuni – se face tot posibilul pentru a le oferi oamenilor o viaţă normală. Herson – restabilim conexiunile de transport. Există primul tren de la Kiev. Creăm noi oportunităţi pentru oameni în fiecare zi”, a transmis Zelenski.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

3 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

4 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia